Máte rádi uzené ryby a rádi byste je uměli dobře připravit a správně vyudit?
-- právě toto Vás naučíme na našem celodenním workshopu
v sobotu 28. března 2015 s mistrem uzenářem a autorem několika rybích kuchařek panem Milošem Štěpničkou.
Pro naši Akademii uzení jsme vybrali místo vskutku mimořádné
Penzion Mlýn Sedlec pod Pálavskými vrchy, mezi Valticemi a Mikulovem.
Mapa zde: GPS: 48.7825164N, 16.6771242E
Praktickými ukázkami p. Štěpničky se na celodenním workshopu naučíte:
- připravovat ryby k nakládání - sladkovodní, mořské, kaprovité
- nakládádat a nasolovat ryby k uzení
- zavěšovat ryby na správné háčky do udírny
- udit ryby v různých typech udíren
- starat se o ryby v průběhu uzení
- správně uchovávat vyuzené ryby
- vybrat správné víno k uzené rybě
- vyslechnete rady mistra uzenáře
- dostane se Vám odpovědi na Vaše dotazy
- budete diskutovat a předávat si zkušenosti
Doba trvání: 28. 3. 2015, 10:00 - 17:00 hodin
Cena : 1.840,- Kč zahrnuje: účast na workshopu
- kanapky s pomazánkou s kořením Sonnentor (koření také použijeme k nakládání ryb)
- káva, čaj
- džus, voda s bylinkami
- Dančí guláš (z daňka uloveného v oboře) s houskovým knedlíkem
- moravské koláčky
odpolední degustační menu:
- uzený Pstruh podle pana Miloše
- Makrela uzená briketami na roštu
- Tolstolobik uzený na buku
- čerstvý domácí chléb
- sklenička vína dle sedleckého sklepmistra
- čaj, džus, voda
Překvapení sedleckého sklepmistra a
Ubytování - není zahrnuto v ceně:
Ubytování je možné přímo v areálu Sedlecký Mlýn. Cena dvoulůžkového pokoje je 1.000,- Kč/ 2 osoby/1 noc. Uveďte do poznámky, abychom mohli včas zarezervovat! Jak se můžete přihlásit: Vyplňte kontaktní formulář, po té se s Vámi spojíme a zašleme platební údaje. Po připsání celé částky na náš účet budeme brát Vaši přihlášku za závaznou.
Bližší informace a kontaktní formulář pro zájemce je ZDE