Máte rádi uzené ryby a rádi byste je uměli dobře připravit a správně vyudit?

-- právě toto Vás naučíme na našem celodenním workshopu
v sobotu 28. března 2015 s mistrem uzenářem a autorem několika rybích kuchařek  panem Milošem Štěpničkou.

Pro naši Akademii uzení jsme vybrali místo vskutku mimořádné 

 Penzion Mlýn Sedlec pod Pálavskými vrchy, mezi Valticemi a Mikulovem. 

 Mapa zde:   GPS: 48.7825164N, 16.6771242E

 Praktickými ukázkami p. Štěpničky se na celodenním workshopu naučíte:

  • připravovat ryby k nakládání - sladkovodní, mořské, kaprovité
  • nakládádat a nasolovat ryby k uzení
  • zavěšovat ryby na správné háčky do udírny
  • udit ryby v různých typech udíren
  • starat se o ryby v průběhu uzení
  • správně uchovávat vyuzené ryby
  • vybrat správné víno k uzené rybě
  • vyslechnete rady mistra uzenáře
  • dostane se Vám odpovědi na Vaše dotazy
  • budete diskutovat  a předávat si zkušenosti

 

Doba trvání:  28. 3. 2015,  10:00 - 17:00 hodin

Cena : 1.840,- Kč zahrnuje: účast na workshopu

  • kanapky s pomazánkou s kořením Sonnentor (koření také použijeme k nakládání ryb)
  • káva, čaj
  • džus, voda s bylinkami
 
oběd
  • Dančí guláš (z daňka uloveného v oboře) s houskovým knedlíkem
  • moravské koláčky

 

odpolední degustační menu:

  • uzený Pstruh podle pana Miloše
  • Makrela uzená briketami na roštu
  • Tolstolobik uzený na buku
  • čerstvý domácí chléb
  • sklenička vína dle sedleckého sklepmistra
  • čaj, džus, voda

 

Překvapení sedleckého sklepmistra  a  

Ubytování - není zahrnuto v ceně:

Ubytování je možné přímo v areálu Sedlecký Mlýn. Cena dvoulůžkového pokoje je 1.000,- Kč/ 2 osoby/1 noc. Uveďte do poznámky, abychom mohli včas zarezervovat! Jak se můžete přihlásit: Vyplňte kontaktní formulář, po té se s Vámi spojíme a zašleme platební údaje. Po připsání celé částky na náš účet budeme brát Vaši přihlášku za závaznou. 

 

Bližší informace a kontaktní formulář pro zájemce je ZDE