AKADEMIE UZENÍ POD PÁLAVOU
PŘIPRAVILI JSME PRO VÁS CELODENNÍ AKADEMII O UZENÍ RYB S MILOŠEM ŠTĚPNIČKOU.
BLIŽŠÍ INFO ZDE
Jak správně udit maso a sýry
Uzení masa v minulosti patřilo ke každé vesnické zabijačce. Nebylo tolik možností k uchování masa, k prodloužení jeho trvanlivosti – chladničky, mrazicí boxy apod.
Dnes už uzení masa v domácnosti není tolik obvyklé a není ani tak jednoduché. Potřebujeme mít to správné dřevo, již nasolené maso z láku, vyhovující udírnu a hlavně dostatek času a chuť udit. Ale pak je o to radostnější a zdravějí výsledek vlastní výroby!!!
V našich radách „Jak správně udit ...“ vás seznámíme s tím, jak udily naši předkové za starých časů v kamenných či zděných udírnách, ale podělíme se s vámi i o rady našich zákazníků a účastníků internetových diskusí, kteří k uzení využívají moderní mobilní udírny, které pracují se všemi druhy kouře, zkracují dobu uzení, potřebují méně dřeva čí pilin se srovnatelným výsledkem.